Повернутися до звичайного режиму

«Кожну літеру ціни, бо немає їй ціни». Дмитру Білоусу, українському поету, улюбленцю дітей, виповнилося б 100 років

Впевнені, немає такого вчителя української мови, немає такого бібліотекаря, що працює з дітьми, які б у своїй роботі час від часу не зверталися до віршів Дмитра Білоуса! Хто ще так дохідливо, дотепно, вигадливо й майстерно, та ще й у віршованій формі міг навчити дітей правилам правопису? Вірші, крутиголовки, скоромовки, загадки, шаради, смішинки – все попадало в основну ціль – захопити, зачарувати, полонити читачів багатством та милозвучністю української мови! Тож не дивно, що багатотисячні тиражі його книжок розліталися блискавично.

Збірка віршів «Диво калинове» відзначена найвищою літературною нагородою України – Державною премією імені Тараса Шевченка. Ніби на її продовження вийшла й друга збірка віршів «Чари барвінкові».

"Диво калинове". Чому диво? Тому що наша мова дивовижно багата, легка, красива, співуча. "Чари барвінкові". Чому чари? Тому що наша мова чарує кожного, кому не чуже відчуття краси й гармонії» - Дмитро Білоус.

/Files/images/2020/knigi/IMG-f7496e62d7f562f92303dfdd6cea7807-V.jpg

Дмитро Білоус знав дитячу душу, вмів її зацікавити, не тільки легким і захопливим вивченням української мови як шкільного предмету, а й заполонити уяву дітвори чарівною красою старовинних звичаїв і традицій українців. «За Україну молюся» - ще одна збірка віршів про диво рідномовної молитви і чари прадавніх свят, які доніс до наших днів український народ. Збірка відзначена премією імені Олени Пчілки. Всі три згодом були об’єднані однією під назвою «Рідні небеса».

/Files/images/2020/knigi/IMG-d073b8eff4356354fd93e0ab05dcaf42-V.jpg

Рідні небеса прийняли світлу душу уславленого сина України, якого згадують і за якого моляться з любов’ю і вдячністю. Більше про Дмитра Білоуса - див.

Кiлькiсть переглядiв: 650

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 20 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!