Повернутися до звичайного режиму

Письменники-шістдесятники – передвісники незалежної України.

Суспільство живиться думками, висловленими в книгах. Літератори, які вільні у своїй творчості, здатні розбудити та утвердити дух нації, суттєво вплинути на перебіг історичних подій. Такими були письменники-шістдесятники: В. Стус, В. Симоненко, В. Голобородько, Л. Костенко, Є. Гуцало, Б. Олійник, І. Драч… – могутня плеяда літературних борців за право сказати і бути почутими.

Період «відлиги» початку 60-х років минулого століття, що спалахнув десятками зіркових особистостей, швидко минув. Справжня весна тоді так і не наступила. А її передвісників змусили поміняти свободу думки, свободу духу, свободу слова на тюрми, концтабори, фізичне винищення.

Про світлі і трагічні сторінки нашої історії , яка нерозривно пов’язана з її окремими представниками, почули учні старших класів, читачі бібліотеки під час літературно-поетичних читань. Уривки прозової творчості перемежовувалися з поезією і підсилювалась музичним супроводом.

/Files/images/2019/pismenniki-shstdesyatniki/IMG_20190423_143107.jpg

Учням цікаво. Розповідь основувалась на невигаданих подіях в житті покоління шістдесятників, описаних у їхніх власних творах. Так у Всесвітній день книги підлітки дізналися, твори чиїх письменників були чистим ковтком повітря в задушливій атмосфері радянських часів.

/Files/images/2019/pismenniki-shstdesyatniki/IMG_20190423_143140.jpg

/Files/images/2019/pismenniki-shstdesyatniki/IMG_20190423_142315.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 28 Березня 2024

Цей сайт безкоштовний!